top of page
Zoeken
  • Foto van schrijveryogazodoor

Onvoorwaardelijk vertrouwen

Bijgewerkt op: 5 mei 2020

Wanneer ik stil sta bij het woord vertrouwen en wat dit betekent, roept het veel bij me op. Er is vertrouwen versus wantrouwen, ik vertrouw dit of ik vertrouw dat niet. Dit vertrouwen komt vanuit gedachten, overtuigingen, ervaringen, vanuit een stellingname. Het moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Onvoorwaardelijk vertrouwen is eigenlijk het tegenovergestelde. Het is jezelf, je eigen overtuigingen en eisen overboord durven gooien. Het gaat over het besef dat het leven zoveel grootser is dan onze voorwaarden en eisen. Het gaat ook over het durven vertrouwen dat je aankan wat er op je weg komt. En over vertrouwen dat wanneer je het goede doet vanuit je hart in belang van het grotere geheel, goed je op een dag ontmoet.


Het is wellicht niet voor iedereen vanzelfsprekend om onvoorwaardelijk te vertrouwen. Toch hebben we allemaal wel eens ervaren dat we ten volste vertrouwden, maar het misschien niet kunnen vasthouden of altijd kunnen toepassen. Vertrouwen is een rijpingsproces. Een proces dat kan beginnen bij het maken van innerlijke ruimte en het uitnodigen van vertrouwen. Thema's die bij yoga en meditatie centraal staan. In yoga leer je vertrouwen op je eigen lichaam en op welke signalen het geeft. Het leert je ook vertrouwen dat je zoveel meer bent dan je gedachten. Uitdagende houdingen leren door je te ontspannen en je te richten op je lichaam en je ademhaling geeft vertrouwen.


In deze tijd waarin al onze ogenschijnlijke zekerheden plots niet meer zijn wat ze leken. Uiteindelijk wanneer alles wankelt, is een van de meest waardevolle dingen, misschien zelfs wel de belangrijkste, vertrouwen. Een mooi begin van of onderwerp voor meditatie. En stap bij stap groeit vertrouwen, vertrouwen in dat licht en liefde uiteindelijk overwinnen.


110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page